Magunkról


A Soiltech Kft. 1996. májusában alakult.

A Soiltech Kft. a SOIL 2000 talajstabilizáló szer és technológia kifejlesztésével, gyártásával és piacra vitelével foglalkozik. Hosszas kutatómunka eredményeként elértük, hogy a SOIL 2000 technológia a szó valódi értelmében talajstabilizálásra szolgál. Az előírásoknak megfelelően alkalmazott technológia, az adott talajfajtára jellemző legnagyobb tömörség, és teherbírás elérését, és annak tartós megmaradását biztosítja. A kezelt talajt sem a fagy, sem a nedvesség nem károsítja. A földmű nem deformálódik és nem kátyúsodik.

Szabadalmi védettség érdekében 2001-ben a SOIL 2000 talajstabilizáló anyagot és technológiát  bejelentettük.

Magyarországi viszonylatban rendelkezik a megfelelő ÉMI és ÁKMI engedélyekkel. A vizsgálatok igazolják, hogy a SOIL 2000 technológia semmiféle ártalmat vagy kockázatot nem jelent a környezetre nézve. Miután a helyi talajból alakul ki a teherhordó réteg, ezért jelentősen csökken az építéssel kapcsolatos szállítási igény. A jelentősen lecsökkentett zúzalék mennyiség miatt sokkal kisebb kőbányászati tevékenység szükséges, a hagyományos építésekkel szemben.

 

A hazai piacon túl sikeres próbálkozások zajlanak Romániában és Elefántcsontparton is, mivel a SOIL 2000 talajstabilizáló koncentrátum felhasználásával lehetőség van tartós üzemi és felvonulási utak, mezőgazdasági és erdészeti, gerinc- és feltáró utak, vasúti felépítmény, tárolók és parkolók építésére, valamint gátkorona megerősítésre és nagy felületű építmények aljzat alatti földmű stabilizálására.

Reméljük felkeltettük az Indonéz Kormány és az építő cégek műszaki kollégáinak érdeklődését, és rövid körutazásunk alkalmat ad arra, hogy fenti technológiát szemléletesen megismertethessük.